DO / Work

ZO ONTDEK JE WELKE CARRIÈRE BIJ JE PAST

work - carrière tips - stappenplan - droombaan

Voor sommigen betekent zomervakantie dat de middelbare school of bachelors afgerond worden en de eerste vragen over toekomstplannen weer opborrelen. Omdat dit stress kan opleveren, helpen wij je een handje het overzichtelijk te houden. Zo ontdek je welke carrière bij jou past!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ga eens zitten met je moeder, beste vriendin, partner en vertel elkaar wat je ideale pad zou zijn. Zo krijg je op een rijtje wat jij in die tijd hoopt te bereiken. Zij kennen jou en kunnen mee denken over manieren om deze doelen te bereiken. Ga lekker fantaseren, the sky is the limit!

ZZP’er worden? Hier is de checklist rondom privacy >

Google is je beste vriend

Wanneer je een ideaal werkveld bedacht hebt, zoek je vijf verschillende functies binnen dit veld. Dit kan door middel van vacatures online, tutorials op YouTube of gesprekken met mensen die al een functie hebben welke jou leuk lijkt.

werk - work - carrière tips - zoeken - stappenplan
Foto: work – carrière tips – stappenplan – droombaan

Bijbaantje als probeersel

Als je het allemaal nog niet zo zeker weet en twijfelt, probeer dan een kleiner bijbaantje naast je studie te vinden die past bij jouw studie. Overweeg je onderwijs? Begin met bijles geven tijdens je opleiding. Overweeg je journalistiek? Schrijf af en toe stukjes voor het tijdschrift van jouw universiteit. Je zal snel merken of het voor jou weggelegd is.

Inspirerende boeken van en voor powervrouwen >

Probeer niet te veel aan geld te denken

In het begin dan. Dit kan je tegenhouden te doen waar je passie ligt… Bovendien moet je soms zo beginnen om connecties te maken en een portfolio op te bouwen. Zo krijgt je CV een boost en creëer je een netwerk. Laat mensen zien dat je het kan en dat je gepassioneerd bent en het geld komt vanzelf!

De kleine klusjes tellen!

In het begin zullen er genoeg kleine dingen zijn waar je niet altijd zin in hebt, maar die, realistisch gezien, niet ontweken kunnen worden… Desondanks bezorgen deze kleine taken je straks de grote klussen, dus fix ze met net zoveel passie als je bij de big jobs zou doen! Als dat niet lukt, zegt dat misschien ook iets.

Een baan gevonden? Zo maak je een goede indruk >

Veel succes met het uitzoeken van jouw droombaan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen

Girls Who Magazine Facebook

Volg ons op Facebook!