R

RECEPT VOOR EEN ROZE BIETEN CAPPUCCINO

Altijd maar die cappuccino wat saai? Bij KEK in Delft werden we verrast door een wel hele bijzondere Beetroot latte. Moesten we natuurlijk proberen. Of het ook lekker was? Zeker!

Altijd maar die cappuccino wat saai? Bij KEK in Delft werden we verrast door een wel hele bijzondere Beetroot latte. Moesten we natuurlijk proberen. Of het ook lekker was? Zeker!

Rode biet met koffie lijkt misschien wat gek, maar de aardse smaak van biet gaat juist goed samen met de romigheid van een latte. Door de verschillende kruiden is het het perfecte drankje om mee op te warmen deze winter. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezondheidsvoordelen van bietjes.

Na wat navraag bij KEK kregen we het recept van deze new kid op het koffiefront. Het recept vind je hieronder:

Wat heb je nodig?

  • espresso
  • 30 ml rode bietensap
  • kaneelpoeder
  • chilipoeder
  • ahornsiroop

Hoe te maken?

Begin met een verse shot espresso in een grote mok. Daarbij schenken ze 30 ml vers geperste rode bietensap en doen we een mespuntje kaneelpoeder en chilipoeder voor de ‘kick’. Naar smaak kun je er ook nog een scheutje ahornsiroop aan toevoegen maar stiekem vonden we het zonder zoetmiddel het lekkerste.

Mix je espresso, kaneel, chili en bietensap mengsel goed en schenk daarna op met opgestoomde melk. Het liefst mooi ‘micro foam’ en niet te dik schuim want dan mengt de espresso goed met je melk en wordt het geheel lekker romig – kom maar door met die latte art.

Vind hier nog meer leuke drinkspots in de buurt van Delft

Zou jij ‘m proberen te maken? We kunnen je in ieder geval aanraden eens langs te gaan bij de knappe koffiebar KEK, misschien wel het fijnste plekje in Delft.

KEK
Voldersgracht 27 Delft

CategoriesDrankje doen