TRAVEL / Reistips

DEZE HANDIGE REISAPPS MAKEN JOUW TRIPJE NÓG AANGENAMER

Handige reisapps. Om jouw leven & reis wat makkelijker te maken hebben we een aantal reisapps onder elkaar gezet. Met deze handige reisapps daalt jouw vakantie-stress (bestaat dat?) en stijgt het plezier!

Een roadtrip door la douce France, backpacken in Thailand, surfen in Marokko, een strandvakantie naar Curacao of een weekje naar de Big Apple. Het kan allemaal! Je moet wel van alles regeleren voordat je vertrekt (Airbnb’tjes, verzekeringen, kofferstruggles). Dan ben je potverdikkie nog niet eens onderweg. Don’t worry traveller. Om jouw leven & reis wat makkelijker te maken hebben we een aantal reisapps onder elkaar gezet. Met deze handige reisapps daalt jouw vakantie-stress (bestaat dat?) en stijgt het plezier!

Zelfs op vakantie of op reis draait onze telefoon vaak overuren. Wat is het weer in dat plaatsje? Hoe komen we daar eigenlijk? Hebben we Wi-Fi hier? Hoe zeg je dit in het Italiaans? Welke tekst moet ik bij deze Insta-foto zetten? Staat er nog genoeg op de bankrekening? Allemaal vragen waarop het antwoord in ons elektronische wonder te vinden is. Dus ook al willen we op vakantie relaxen en niet bereikbaar zijn, in dit artikel pleiten we er toch een beetje voor om je tellie bij de hand te houden. Deze handige reisapps maken jouw reis makkelijk!

Rechten als Reiziger – geen gezeik!

Als je aan het reizen bent kunnen er altijd vervelende dingen gebeuren. Zo kan je koffer foetsie raken op de airport, je nieuwe zonnebril gestolen worden of krijg je bonje met de hoteleigenaar. De Europese Unie heeft daarom een app ontwikkeld die reizigers informeert over de rechten die zij hebben als iets gebeurd in het buitenland. Handig!

Is dit ok? – of krijg ik een boete?

Misschien heb je ons artikel over wat wel en niet in je koffer mee mag ff gemist. Kan gebeuren. Tja, dan kan het zomaar voorkomen dat je met een souvenir in je handen staat waarvan je niet weet of ‘ie wel mee mag.. Don’t ya worry. Met deze handige reisapp kun je makkelijke controleren of die gebakken cavia, haaientand, of andere koopjes mee mogen naar huis. Deze app van de Douane is voor Android en iOS beschikbaar.

Handige Reisapps

Wat mag er wel en niet mee in je koffer?

Favoroute – (not so) Hidden Gems

Naast het feit dat Favoroute een hele fijne woordgrap is, is het een hele handige reisapp. Misschien weet je precies waar je heen gaat, maar ben je nog op zoek naar unieke tips die jouw tripje nog bijzonderder maken. Nou, dan is Favoroute waarschijnlijk de reisapp voor jou! Allerlei reisprofessionals hebben voor Favoroute namelijk hun hidden gems in persoonlijke guides gezet. Thanks!

Google Translate – Nooit meer miscommunicatie

Ja, deze lifesaver kennern we natuurlijk allang. Alleen hoef je niet langer 4354 MG aan internet te verbruiken bij het openen van Google. Ze hebben een app! Dus als je wilt vragen ‘How much this is in Euro’s’ – maar dan in het Spaans, is dit de oplossing. Of je twee koude biertjes wilt bestellen om je zalm niet te gaar wilt, deze app vertaalt het voor je. მადლობა! (Dankjewel in het Georgisch – net op gezocht!)

Google Maps – Nooit meer verdwalen

Google is Great. Want naast het vertalen van jouw bestellingen en vragen, zorgen ze ervoor dat jij altijd de weg kunt vinden. Deze handige reisapp heeft mij al zó vaak van A naar B gebracht. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland. Want ook al denk je de route precies te weten, met Google Maps kun je twee minuten afsnijden. Of ben je klaar met steeds dezelfde route van je hotel naar het centrum? Probeer één van de alternatieve routes die Google Maps aanbiedt.

Handige Reisapps

Met deze Google Maps route loop je langs de leukste wijnjaren van Amsterdam

Wifi Finder – Altijd internet vinden

Ik snap niet waarom ze deze app niet WiFinder hebben genoemd, maar goed, dat tot daaraantoe. Ben jij net als ik (I finally admit it) verslaafd aan je tellie en kun je eigenlijk niet leven zonder Wi-Fi? Dit is helemaal jouw ding. Met deze handige reisapp kun je (terwijl je offline bent) precies zien waar je openbare Wi-Fi kunt pakken. Dus als jij verdwaald bent in de bush of moet weten hoelaat je vliegtuig ook alweer vertrekt, is dit jouw app. Het downloaden van deze informatie kost aardig wat data dus zorg ervoor dat je dit alvast gedaan hebt voordat je van huis vertrekt.

Grab – Uber als er geen Uber is

We love Uber! Goedkoop, snel, comfy. Helaas zijn er wereldwijd nog heel veel plekken waar Uber nog niet of onvoldoende geïmplementeerd is. Vaak zit je dan vast aan dure taxiritjes (zeker als toerist). Gelukkig is er op sommige plekken is er een fijn alternatief: Grab. Werkt precies hetzelfde als Uber, maar is in sommige gevallen zelfs goedkoper. Het kan dus zeker handig zijn om beide reisapps ff te installeren, zodat je kunt vergelijken. En waar de één niet rijdt, rijdt de ander hopelijk wel.

Handige Reisapps

Met deze tips heeft niemand door dat je toerist bent!

XE currency app

Een van de tips uit bovenstaand artikel is: ken de wisselkoers. Ga jij als een malle staan hoofdrekenen bij alles wat je aanschaft, dan val je hoe dan ook op als toerist. Dus, speciaal voor jullie de Currency App. Hoeveel Euro is 300 Thaise Baht? En hoe zit het met het omrekenen van Dinar naar Euro? Dollars? Rand? Pond? Help! Met deze handige reisapp kun je heel makkelijk en snel de wisselkoersen berekenen!

Wat zijn de ‘fooi-regels’ in het buitenland? Met deze tips geef je nooit teveel of te weinig!


Gerelateerde artikelen

Girls Who Magazine Facebook

Volg ons op Facebook!