DO / Weekend tips

ULTIEME FESTIVALTIPS: VOOR NIEUWELINGEN EN VETERANEN

festivaltips - festivals in nederland

De zomer is eindelijk daar en zo zijn ook de grootste festivals van Nederland en Europa. Heb jij een ticket voor bijvoorbeeld Lowlands of Sziget? Dan hebben wij een paar festivaltips voor jou om de trip nog onvergetelijker te maken! En nee, niet enkel voor beginners, ook gevorderden halen hier een lesje uit.

1. De gevreesde dixi’s

Heerlijk al dat gouden pils en die ingewikkelde cocktails, maar het moet er ook weer uit. Helaas, we pakken soms net de dixi zonder wc-papier… Dus altijd een pakje zakdoekjes mee! Op? Kies dan de eerste dixi, hierin ligt vaak de voorraad wc-papier, soms is deze open – als je geluk hebt.

Met deze items wordt de hitte dragelijk >

2. Hét beste katermiddel

Het makkelijkst is de combi: koffie en alcohol. Zet thuis vast wat kopjes espresso en neem dat in een thermosfles mee (of laat het afkoelen en gewoon in een petfles). Op een brakke ochtend doe je gelijke delen koffie en wodka in je beker en opgelost is je kater. Toch liever de alcoholvrije versie? Een banaan doet ook de tric. De kalium brengt je bloedsuikergehalte weer waar deze hoort.

festivaltips - festivals in nederland - weekend festivaltips - kamperen festival tips
Foto: festival – festivaltips – festivals in nederland – weekend festivaltips – kamperen festival tips

3. Oordopjes – natuurlijk, maar wat dacht je van een oogmasker?

’s Nachts heb je toch minder tijd voor slapen, dus dan maar wanneer het licht is. En dat gaat natuurlijk iets makkelijker met een oogmasker! Een extra hack: neem alleen een kussensloop mee, niet het kussen zelf. Stop deze vol met kleren die je nog niet draagt/al hebt gedragen – scheelt iets aan bagage!

4. Het is dat ze nodig zijn voor je tentje, maar ’s nachts zijn scheerlijnen een drama

Zelfs met je mobiel als zaklamp blijft vallen bijna onvermijdelijk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig reflecterende scheerlijnen, zoals deze van HEMA. Zo struikelen anderen niet ’s nachts over je tentje en kan jij rustig blijven slapen.

8 tips om je reis te verduurzamen >

5. Is je groep groter dan vier?

Breek af en toe even los om zelf bij die ene artiest verderop te kijken. Zo leer je nieuwe mensen kennen en heb je weer toffe verhalen om tijdens het eten weer te bespreken. Daarnaast hoef je niet op wc- of barbezoekjes van anderen te wachten.

festival - festivaltips - festivals in Nederland - weekend festival tips - kamperen festival tips
Foto: festival – festivaltips – festivals in Nederland – weekend festival tips – kamperen festival tips

6. Drinken op de camping 

Eten en drinken op een festival is duur genoeg, dus zorg dat je altijd pakken drinken bij de tent hebt staan om je vochtgehalte op peil te houden. Denk hierbij wel aan drinken dat lauw ook prima smaakt en geen glasverpakkingen!

Groepsreis? Hier zijn onze tips >

7. Een paar laatste items die je niet mag vergeten

Zoals een slotje voor je tent en een vlaggetje voor op je tent – veel hebben dezelfde en zo vind je de jouwe terug. Ook een fannypack zodat je lekker kan blijven dansen zonder bungelend tasje en een powerbank zijn musts.

Dat waren onze ultieme festivaltips! Geniet van alle toffe festivals komende zomer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do Amsterdam - wat te doen met Pasen in Amsterdam - Paastips 2019 - Brunchen in Amstedam - wat te doen in juli 2019 - uitjes amsterdam juli 2019 - what to do in amsterdam - girls who magazine

11 x GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 19, 20 EN 21 JULI

win actie - jessie j - city sounds - concert winnen -

GIVE-AWAY! WIN TWEE KAARTEN VOOR HET CONCERT VAN JESSIE J

Girls Who Magazine Facebook

Volg ons op Facebook!