DO / Weekend tips

IN DE AGENDA VAN FOODIES: ER KOMT EEN RAMENFESTIVAL AAN!

Ramenfestival Amsterdam

Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is een heuse hit in Nederland. Het was dus een kwestie van tijd dat er een festival gewijd aan dit immens populaire gerecht zou komen. Feest voor Girls Who Eat, want op zondag 17 februari 2019 organiseert foodie collega Susam Pang het Amsterdam Ramen Festival, het eerste ramenfestival van Nederland.

‘Ik ben een groot fan van ramen. Mijn droom was een festival in Amsterdam waar je verschillende soorten ramen kunt proberen, maar toen dit festival uitbleef besloot ik zelf het Amsterdam Ramen Festival te organiseren,’ aldus Susam.

Van ramenexperts tot aan ramenleken

Het festival is bedoeld voor iedereen die ramen kan slurpen. Jong of oud, ramenexpert of ramenleek, iedereen is welkom. Pang: ‘Ik zou het ontzettend tof vinden als verstokte ramenfans hun vrienden die ramen nog niet zo goed kennen meenemen. Het is een perfecte gelegenheid om verschillende ramen te proberen.’

Een reis langs verschillende ramensmaken

Ramen met kip, tonkotsu ramen (op basis van varkensbouillon), maar ook vegetarische ramen, ze zijn allemaal vertegenwoordigd op het Amsterdam Ramen Festival.

Tijdens het festival zullen onder andere de volgende stands ramen serveren: Tokyo Ramen Iki, Sushilee, Ramen Brothers uit Haarlem en KU Kitchen & Bar.

Bij Kotobuki, Food Escape en Food of Japan kun je terecht voor Japanse snacks zoals gefrituurde Japanse kip, takoyaki, hartige Japanse pannenkoeken, yakitori, karaage sticks, maar ook Japanse desserts zoals mochi, dorayaki, takoyaki. Misschien niet allemaal bekende termen, maar het klinkt hoe dan ook als een feest!

Dit zijn volgens ons de beste ramenspots van Amsterdam >

Karaoke

Naast de gezamenlijke liefde voor ramen hebben Amsterdammers en Japanners nog een gemene deler: karaoke. Susam: ‘Een ramenfestival zonder karaoke is ondenkbaar. ’ Naast verschillende ramenstands waar bezoekers ramen kunnen kopen kunnen ze op het festival ook meezingen met Japanse liedjes. Voor degene die geen Japans kunnen lezen zijn er gelukkig ook Engelstalige songs.

De lancering van de ramenburger

Tijdens het ramenfestival wordt een uniek gerecht geïntroduceerd: de ramenburger. Dit is een burger waarbij het vlees (of de groenten) niet tussen twee broodjes geklemd zit, maar tussen twee schijven van ramennoedels!

Ramen in de Bajes

Geen verkeerd gevangenisvoedsel zou je zeggen, toch? Het Amsterdam Ramen Festival vindt plaats bij De Bajes op de Utrechtsestraat in Amsterdam Centrum. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Je kunt kaartjes kopen voor het Amsterdam Ramen Festival via deze link.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen

Weekend Guide Amsterdam // Weekend Tips maart // Dingen om te doen in Amsterdam dit weekend // Weekend Guide maart // Things to Do Amsterdam - wat te doen met Pasen in Amsterdam - Paastips 2019 - Brunchen in Amstedam - wat te doen in juli 2019 - uitjes amsterdam juli 2019 - what to do in amsterdam - girls who magazine

11 x GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 19, 20 EN 21 JULI

win actie - jessie j - city sounds - concert winnen -

GIVE-AWAY! WIN TWEE KAARTEN VOOR HET CONCERT VAN JESSIE J

Girls Who Magazine Facebook

Volg ons op Facebook!