DO / Weekend tips

DE ULTIEME KERSTGUIDE: 20 x DOEN EN UIT ETEN MET KERST IN AMSTERDAM 2018

Onze lievelingsperiode van het jaar komt er bijna aan: kerst. Maar wat is er – naast familiediners – eigenlijk allemaal te doen rondom kerst  in Amsterdam? In onze uitgebreide KERSTGUIDE staan de leukste dingen om te doen met kerst in Amsterdam 2018. Naast kersttips staan er goede restaurants die open zijn met kerst in het rijtje. Voilà, 20 x doen en uit eten met kerst in Amsterdam.

Kerstborrel voor ZZP’ers – Puck

LEUK! TonTon Club’s Puck organiseert de grootste kantoorkerstborrels voor ZZP’ers. Mensen zoals wij, die elke dag weer thuis, in de OBA, of in de Coffee Company werken. Zij verdienen namelijk ook gewoon een kerstpakket, christmaspunch en spanning in de kopieerkamer, vond Puck.

Dus, kom met je ZPP-collega’s een hapje eten en laat het feest om 20:30 uur losbarsten met de BINGO XXL! Een bingo vol cadeautjes, Jägermeister, live muziek en dansers. En wij kunnen je vertellen; deze bingo is hilarisch.
Donderdag 20 december

Flexwerken in Amsterdam doe je hier >

Kerst 2018 Amsterdam. Kerstguide Amsterdam. Acitiviteiten Kerst Amsterdam. Restaurants kerst Amsterdam. Wat te doen met kerst 2018. Kersttips Amsterdam

Een lichtgevende stad – Amsterdam Light Festival

Tot en met 20 januari 2019 wordt de gehele binnenstad verlicht. De 53 dagen durende tentoonstelling bestaat uit 29 kunstwerken en 10 stadsverhalen, die dagelijks van 17:00 – 23:00 uur te bewonderen zijn. De tentoonstelling is zowel varend, fietsend als wandelend te bewonderen.
Tot en met 20 januari

Deze restaurants zijn open tijdens kerst in Amstedam >

Een vrijmibo in de overdekte binnentuin – EdelWise

Vanwege kerst een weekje eerder dan normaal. Op 21 december wordt Het Sieraad in Amsterdam-West omgetoverd tot een gigantisch kerstfeest. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar voor €12,50. Wees er dus vroeg bij om wachttijden te voorkomen!

Voordat de voetjes van de vloer gaan kun je ook nog genieten van een 3-gangendiner voor €25.
Ennuhh, zit je met je handen in het haar over waar je nú weer een kerstborrel moet houden? Dan kun je hier een leuk arrangement boeken.
Vrijdag 21 december

Kerst 2018 Amsterdam. Kerstguide Amsterdam. Acitiviteiten Kerst Amsterdam. Restaurants kerst Amsterdam. Wat te doen met kerst 2018. Kersttips AmsterdamActiviteiten Amsterdam // Kerst 2018 Amsterdam

De tuin in met je lover – Hortus Botanicus

De botanische tuin van Amsterdam is met uitzondering ook een aantal avonden open in de winter. Naast het bewonderen van groene creaties kun je ook aanschuiven bij een rondleiding door de verlichte tuin. Even langswippen voor een drankje kan trouwens ook, voordat je een van de andere restaurants uit deze lijst bezoekt!
20 december t/m 6 januari

Kerst 2018 Amsterdam. Kerstguide Amsterdam. Acitiviteiten Kerst Amsterdam. Restaurants kerst Amsterdam. Wat te doen met kerst 2018. Kersttips AmsterdamKerst Amsterdam 2018 // Activiteiten kerst 2018

Meer dingen om te doen tijdens de kerstdagen in Amsterdam >

Glühwein en zingende kerstvrouwen – Lokaal Edel

Op kerstavond staan de deuren van Lokaal Edel in hartje West wagenwijd open om families en vriendengroepen te ontvangen voor een feestelijke en smaakvolle avond. Eenmaal aangekomen staan er zingende kerstmeisjes klaar om iedereen te ontvangen met een glas glühwein. Binnen staat een overvolle kerstboom, een klaargestoomde bar en er hangt een huiskamersfeertje dat zich perfect leent voor een knusse kerstavond.
Maandag 24 december

Kerst 2018 Amsterdam. Kerstguide Amsterdam. Acitiviteiten Kerst Amsterdam. Restaurants kerst Amsterdam. Wat te doen met kerst 2018. Kersttips AmsterdamKersttips Amsterdam // Kerst 2018 Amsterdam

Kerst bij Michiel van der Eerde

Chef & eigenaar Michiel van der Eerde zorgt voor een onbezorgde kerst en oudejaarsavond bij drie van zijn zaken. Laat je op kerstavond of tijdens eerste of tweede kerstdag verrassen door een 4-, 5- of 6-gangenmenu van topchefs. Klinkende glazen champagne, smaakvolle menu’s en sfeerverhogende dj’s!

BAUT: In de magische Magdalenakapel aan de Spaarndammerstraat kun je kiezen uit drie menu’s, eventueel aangevuld met een bijpassend wijnarrangement.

C Amsterdam: Aan de Wibautstraat draait alles om de C van Celsius. Na de aftrap met een signature Cocktail Connection geniet je van een speciaal door topchef Arnout van der Kolk bedacht kerstmenu.

ZUID: Van ananas tot zwezerik. Bij ZUID kun je alles verwachten. Richard Way en zijn team
brengen ingrediënten samen tot een simpel maar copieus menu. Ook mogelijk
met een bijpassend wijnarrangement!
> Bij C en BAUT kun je ook terecht op oudejaarsavond.

Kerst 2018 Amsterdam. Kerstguide Amsterdam. Acitiviteiten Kerst Amsterdam. Restaurants kerst Amsterdam. Wat te doen met kerst 2018. Kersttips AmsterdamUit eten met kerst // Kersttips Amsterdam

Kraak de code en win het KluisKado – Kluis

Met de KluisKrediet-kaart spaar je voor smakelijke rentes. Deze pas heeft een code waarmee de kluisjes in restaurant Kluis ontgrendeld kunnen worden en zo kom je bij de schat. Een 3-gangendiner voor twee personen inclusief een verrassingscocktail of een bijpassend wijnarrangement bijvoorbeeld.
Ook serveert Kluis de gehele maand december de feestelijke cocktail Cranberry Oak, met ingrediënten als cranberries, cranberry sap, Amsterdamse oak jenever en verse munt. Lekker!
De hele maand december

Uit eten met kerst Amsterdam

Dit zijn de leukste spelletjescafés in Amsterdam >

Christmas kids table – Brooks

Een kindvriendelijk restaurant vinden kan een opgave zijn. Maar bij Brooks geniet zowel jong als oud van een gezellige kerstdag. Hier brunchen en spelen de kleintjes – onder toeziend oog van de nanny – aan hun eigen Christmas table op eerste en tweede kerstdag, terwijl de rest van de familie de glazen laten klinken. Ook in de avond is Brooks geopend.
Dinsdag 25 & woensdag 26 december

Kerstguide Amsterdam // Kerst 2018 Amsterdam

Kerst op z’n Zuid-Amerikaans – Escobar

Dit vraagt om een woordgrap: Escokerst is especial. Heb je het dit jaar helemaal gehad met standaard gourmetten? Kom dan op kerstavond naar de kerstbarbecue bij Escobar in de Pijp. Deze avond staat voor een informele sfeer, gezellig gezelschap én goed eten.
Maandag 24 december

Dit zijn de gezelligste kerstmarkten door heel Nederland >

A merry Indonesian Christmas – Mama Makan

Mama takes care of you, like only moms can. Op 24, 25 én 26 december staat Mama Makan voor een Indonesische kerst. Heb je een grote familie? Geniet dan van de Deluxe Rijsttafel vol met Indonesische gerechten met een luxe touch. Een wijnarrangement erbij kan ook, en om het af te maken is er live muziek!
Maandag 24, dinsdag 25 & woensdag 26 december 

Kerstmis in Amsterdam // Activiteiten kerst 2018

Curlen en dineren op het dak – Floor 17

Bij onze hoge vriend in Amsterdam-West kun je kerst vieren met een view op 85 meter hoogte. Dit jaar heeft het keukenteam een speciaal 5-gangenmenu bedacht. En wat de ervaring hier nog een stukje leuker maakt is de mogelijkheid om te ijshockeyen en curlen op het dak. Dat kan tot 3 februari!
Maandag 24 en dinsdag 25 december

Alice in Wonderland – Andaz Amsterdam / Bluespoon

Het Andaz Amsterdam en haar Bluespoon aan de Prinsengracht zijn tijdens de kerstdagen omgetoverd tot een kerstsprookje. Je weet wel, zoals uit die film. Daarnaast kun je van 24 t/m 26 december genieten van het kerstmenu van chef Sander Bierenbroodspot. De cocktails ernaast worden gemaakt door Martin Eisma. En geloof ons, hier zul je niet teleurgesteld worden.
Kerstdiner: maandag 24, dinsdag 25 & woensdag 26 december 

Diner retsaurant Bluespoon. Bluespoon Amsterdam. Amsterdam Andaz Hotel. Chiq dineren Amsterdam. Bluespoon restaurant en barTips met Kerstmis Amsterdam // Activiteiten kerst 2018

Meatless Christmas – MOER

Het menu van MOER wordt in december één groot groentefeest. Sterker nog: de lunch en diners op 1e en 2e kerstdag zijn ook veganistisch verkrijgbaar. De keuken brengt bakken ervaring in de gerechten om een hoog culinair niveau op tafel te zetten.
Voor de liefhebber is er ook een stukje vlees of vis, maar als je nog nooit aan meatless Christmas hebt gedaan, is dat bij MOER zeker de moeite waard.
Dinsdag 25 & woensdag 26 december

Kerst Amsterdam 2018 // Activiteiten kerst 2018

Very Royal Christmas – THE DUCHESS

Trek in een uitgebreide, traditionele Christmas Afternoon Tea of een diner op sterrenniveau? Dan is dit jouw tip van de kerstguide Amsterdam. Gedurende heel december kun je hier aanschuiven voor scones, sandwiches, sweets en quiches die geserveerd worden op zilveren etagères.

Daarnaast serveert THE DUCHESS op 24, 25 en 26 december een speciaal menu op royal niveau. Voor meer informatie of reservering neem contact op via info@the-duchess.com.
Afternoon Tea: de hele maand december
Kerstdiner: maandag 24, dinsdag 25 & woensdag 26 december 

Uit eten met kerst // Kerst Amsterdam 2018

Dit zijn de leukste kerstcadeaus voor Bourgondiërs >

Kerst met een muzikaal behangetje – Café Americain

Bij Café Americain vier je overdag kerst met een muzikaal behangetje. Bij deze iconische plek op het Leidseplein geniet je zorgeloos met de hele familie. Terwijl live muziek je meeneemt in de kerstsferen, proost jij met het zoveelste glas bubbels.
Dinsdag 25 & woensdag 26 december
Kerst Amsterdam 2018 // Kerstguide Amsterdam


Meer kersttips in Amsterdam >

Het kerstfeestrooster – (Bar) Kantoor

Druk met het finetunen van je (kerst)rooster? En wellicht nog op zoek naar een lekker kerstontbijt? Ga dan naar Bar Kantoor op 1e kerstdag van 8:00 uur tot 12:00 uur.
Meer in the mood for brunch? Dat kan op 2e kerstdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. En op kerstavond en tweede kerstdag kun je er dineren. Genoeg te doen dus!
Maandag 24, dinsdag 25 & woensdag 26 december

5 x winterse kerstcocktails om thuis te maken >

Private dining – MOMO Restaurant, Bar & Lounge

What about kerst vieren op z’n Japans? Dat kan dit jaar bij MOMO, waar ze een speciaal kerstmenu hebben samengesteld. Verwacht een menu met ingrediënten van topkwaliteit zoals Beluga kaviaar, foie gras en Wagyu beef. Dit wordt gecombineerd met verrassende kooktechnieken voor sensationele smaakexplosies. Een ervaring rijker dus.
Dinsdag 25 & woensdag 26 december 

Kersttips Amsterdam // Uit eten met kerst

En, wat ga jij doen met kerst 2018? Wordt het een borrel voor ZZP’ers, een uitgebreid diner, het lichtfestival of één van de andere tips uit onze kerstguide Amsterdam?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen

Girls Who Magazine Facebook

Volg ons op Facebook!