‘DIT JAAR PRODUCEREN WE 10 MILJOEN FLESJES ’ | JOYCE EN RAISSA DE HAAS (26) DOUBLE DUTCH

Meet Joyce en Raissa. Hebben hun een eigen mixer  merk genaamd Double Dutch. Waarmee zij al 5 miljoen flesjes hebben geproduceerd en dat is nog maar het begin. Wat drinken Raissa & Joyce en hoe staat dit in connectie tot hun succes?

Hoe ziet jullie dagelijkse leven eruit?

‘Ons dagelijkse leven wisselt vaak omdat we elke week nieuwe afspraken hebben. Van export naar andere landen tot tastings zoals vandaag bij de Hanos in Eindhoven. Binnen Double Dutch hebben we de taken goed verdeeld. Zo doet Joyce doet alles qua operations en financiën. Terwijl Raissa de marketing, communicatie, sales met horeca kant op pakt. Sinds we Double Dutch hebben gelanceerd is ons team hard gegroeid. Wat we overigens wel vast doen is de ochtenden beginnen op kantoor zodat we goed weten waar we met team aan werken.’

 

Hoe is Double Dutch ontstaan?

‘Tijdens het uitgaan of feestjes thuis dronken wij nooit bier. Dat is niet een drankje waar wij van kunnen genieten. Maar al snel merkte we dat er geen goede mixers waren voor de gin, vermouth en vodka die wij dronken. Daarom besloten we om te gaan experimenteren met het maken van onze eigen siropen en frisdrank en lieten deze proeven aan onze vrienden en familie. Na verloop van tijd, vooral op de universiteit, werd het maken van onze eigen mixers een passie.

Nadat we beide gestudeerd hadden op de universiteit van Antwerpen, kregen we beide een baan in een bank. Deze baan hadden wij in onze dromen toch iets mooier voorgesteld dan dat het daadwerkelijk was. Toen hebben we besloten op te gaan studeren in Londen aan de UCL. Tijdens ons jaar aan de UCL kregen we de kans om onderzoek te doen in de drankenindustrie en een oplossing te vinden voor onze frustraties. Het vinden van de juiste mixer voor onze drankjes.’

 

Waar mixen jullie het liefste Double Dutch mee?

‘Op dit moment hebben we 8 mixers met ieder zijn eigen speciale smaak. Het licht er natuurlijk per smaak aan waar we graag mee mixen echter zijn gin, vermouth en japanse whiskey onze favoriete. En daar heb je een scala aan smaken. Daarnaast verschilt het ook per setting en seizoen.’

 

Welke milestone willen jullie graag behalen?

‘Op dit moment hebben we al vijf miljoen flesjes geproduceerd. Ons doel is om in 2018 tien miljoen flesjes te produceren en een nieuwe markt in Azië veroveren.’

 

Benoem een moment dat je een dansje door de kamer deed van blijdschap?

‘Vorig jaar hebben de Virgin Foodpreneur Award van Sir Richard Branson gewonnen voor het meest creatieve, inspirerende en verstorende F&B-start-up in England. Dat was een hele mooie prijs om te winnen en dat heeft Double Dutch ook een mooie groei gegeven. Een ander moment waar we nog steeds trots op zijn waren onze eerste klanten. Die hebben de start van ons eigen mixer merk mogelijk gemaakt.’

Als jullie nu het vliegtuig konden pakken waar zouden jullie dan naar toe gaan?

Joyce: Ik zou voor Zuid-Amerika gaan omdat daar nog niet geweest ben en mij dat een interessant land lijkt. Raissa: Nieuw-Zeeland omdat ik daar ook nog niet eerder ben geweest maar Japan staat ook op mijn lijstje. Een land met interessante drankcultuur.’

 

Wat is jullie favoriete cocktailbar in Londen?

Soho Farmhouse

Hier heb je alles wat je wilt in het leven. Je verblijft in een houten huisje met uiteraard alle luxe. Op een fantastisch landgoed met 4 restaurants. Waar je heerlijke cocktails kan drinken. Voor een weekend weg ’the place to be’. En het is maar 3 uur van Dover.

Nobu Shoreditch

Tikkeltje hipster maar wel een erg lekkere plek om de avond af te romen en de nacht op stijlvolle wijze in te luiden. Gelegen in startupwijk Shoreditch, niet ver van een rotonde die de Silicon Roundabout heet. Wat je hier kunt drinken: Double Dutch Indian Tonic & Vermouth, Double Dutch komkommer & Hendrick’s Gin of Double Dutch Spices & Oakwood met Japanse Wiskey.

Mews of Mayfair

Een stijlvolle cocktailbar in hartje Mayfair. Ook een geschikte locatie om te lunchen. Maar vooral de perfecte plek om rond een uurtje of drie van start te gaan met een eerste drankje. Wat je hier kunt drinken: Double Dutch Komkommer & Watermeloen met East London Liquor.

Blue Anchor pub

Het gebouw waar deze pub zich bevindt is er al sinds de 17de eeuw. Een historische pub me een verhaal waar je heerlijke Gin&Tonics kan krijgen. En natuurlijk het welbekende pub menu fish and chips.

45 Jermyn Street

Een plek waar je je tussen de rijke Londenaren kan bevinden. Elegant maar ook heel glamoureus. Niet alleen het eten is van top kwaliteit maar de cocktails ook. Dus wil je een cocktail proeven van sterrenkwaliteit dan is dit jouw plek.

 

Wat is het beste advies dat jullie ooit hebt mogen ontvangen?

‘Dat je altijd moet doorzetten. Je krijgt eerst veel nee voordat je de eerst ja krijgt. We zijn gelijk gelanceerd terwijl nog niet af was. Mensen om ons heen gaven ons het advies om de labels nog te verbeteren en de smaken nog wat aan te passen. Echter waren we blij dat we gelijk zijn gelanceerd met de mixers die we toen hadden want de feedback van de klanten was zeer waardevol. We konden met vragen en aanbevelingen van onze eerste klanten de tweede batch met mixers van Double Dutch gelijk naar hoger niveau tillen.’

Wat is een Girls Who Drink moment voor jou?

‘Bourgondische genieten. Dat is voor ons met vrienden buiten in het park in de zomer. Lekker genieten met goede drankjes.’

 

Meer toffe content van Double Dutch vind je op dit instagram account. Wil je Double Dutch proeven? Mail ons dan effe met onderwerp ‘ik wil Double Dutch proeven’

 

CategoriesDrankje met